ПОМОЩ, ПАНИК АТАКА!!! - В тази статия ще разгледаме, най-големите митове засягащи едно от най-притеснителните състояния за съвременния човек, а именно паник атаките.

В терапевтичната си практика, често се срещам с хора, които получават или са получавали ПАНИК АТАКИ. Много от тези хора са преглеждали хилядите резултати в Гугъл дълги нощи, с цел да разберат какво не е наред с тях. Защо получават паник атаки, защо изпитват това неприятно сърцебиене, защо изтръпват ръцете им или простичко казано - защо се чувстват зле. П роблемът идва от там, че четейки тези страници и мнения на неизвестни люде, не получават почти никаква информация освен такава, която да ги плаши още и още. Никога сигурно няма да забравя едно момиченце, което дойде при мен и с неспиращ плач ми каза как е прочела, че от нейния проблем се умирало. А имаше само паник атака. Била го прочела в интернет и това разбира се беше лъжа. Л ъжа е също, че от паник атаките се полудява въпреки че, ако вие сте търсили из интернет, може би сте прочели, че на баба ви от селото третата братовчедка на стринкатa на вуйчо и е полудяла от паник атаките.  Слушам подобни истории ден след ден, г

Продажба на лудост...Всички ли сме луди? Антидепресантите!!!Често се случва при мен да дойде клиент и да ме попита какво мисля за медикаментозната терапия. 
Винаги съм лаконичен в отговорът си. 
- Не я отричам, но и не ми харесва! 
Но защо не ми харесва, та нали всички психиатри я препоръчват!?

През кабинета ми са минали много хора, както знаменитата фраза на доктор Ливайн " Помогнал съм на хиииляди хора". 
При мен обаче идват такива, които искат да им помогна да спрат лекарствата. 
Много са хората страдащи от паник атаки, тревожности, фобии, които от години пият антидепресанти. 
Понякога идват хора, които пият тези лекарства от 10 дори 15 години без никакъв ефект. 
И не само без ефект, но с влошено общо състояние.
Да, има и хора които се нуждаят от медикаментозна терапия, но те тряба да я комбинират с психотерапия, а и все пак говорим за състояния, като паник атаки, фобии тревожности и леки депресии.

Защо не работят тези лекарства сами по себе си? Ще ви дам 2 примера.

Както показва името им "Антидепресанти" - тоест премахващи депресията. 
Противно на всичко което пише и се говори по радио и телевизия, истинската депресия е рядко срещано състояние. 
Да, понякога хората с паник атаки са депресирани, но да сме депресирани и да сме в депресия са две различни неща. 
На всеки един човек се случва да се депресира понякога. 
Истинската депресия обаче е клиничната. Тя е състояние много по-тежко от това, което повечето хора си мислят, че е и именно за това и бива объркана от депресивното състояние.
И така, как тогава антидепресантите помагат при положение, че няма на лице депресия? 
Да, някои ще кажат, "...ама то теорията за химичния дисбаланс..." Да, теорията за химичния дисбаланс никога не е доказана. 
Когато някой страда от диабет приема инсулин и се оправя, но за това има доказателства и изледвания. 
За химичния дисбаланс има изледвания и нито едно доказателство.

Вторият пример който ще дам. 
След като за всички тревожни състояния си имат причина и тя най-често се крие във травми от миналото. Вътрешни конфликти, конфликти в семейството или на работа, междуличностни проблеми, недобри условия на живот, малтретиране и прочие списакът е дълъг. Как едно хапче наречено най-общо казано антидепресант, би успяло да промени начина на мислене на стрдащия?
Нима хапчето ще му каже "- Хей спокойно, паник атаката не съществува".
И не би ли било твърде страшно едно лекарство да ни каже, какво, как и кога да мислим или не мислим? 
Да, антидепресантите успяват да подтиснат до някъде емоциите. Както лошите така и хубавите, превъщайки хората в зеленчуци, най-често тикви.
Да, подтискайки емоциите хапчето не разбира кои точно да подтисне. Не става избирателно, а цялостно. И човек става "равен". Равен като тепсия.
Няма лошо. Няма хубаво. Няма нищо!
Разбира се говорим за по-високи дози медикаменти.
А за страничните ефекти няма да говорим, че да не сънувате кошмари.
 
Линка по-долу показва простичката истина за медикаментите и макар да изглежда като велика конспирация ви уверявам, че е истина.
Филма проследява реалната действителност при продажбата и рекламата на "отровите" наречени антидепресанти. 
Най-обезпокоителното обаче е, че в момента е модерно да се измислят нови и нови болести, за да се продават нови и нови хапове. 
И така сред редицата нови тревожни и депресивни разстройства ще откриете например, че любовта е тревожно разстройство, за което се предписват "магически хапчета". 
Пред-менструалния синдром вече се нарича пред-менструална депресия и още и още много други . За още факти, може да  изгледайте филма.

"Продажба на лудост: Всички ли сме луди? (2010)
Ако някога сте били изправени пред дилемата дали да започнете предписаният ви антидепресант, задължително отделете 3 часа и изгледайте този филм. Психофармацията е не просто мода, според мен това е зараза. Разпростарянава от лекари при това.
Това е филм за „магическите“ хапчета, които „решават“ всички проблеми, намесвайки се в деликатните мозъчни процеси на милиони хора. Филм за тандема психиатрия – фармацевтична индустрия, за психотропните продукти и техния пазар на стойност милиарди долари или това е една история за съдбата на около 100-те и повече милиона хора по света, които са на такива „лекарства“. Приятно гледане и … отрезвяване!" 

"Бъди лекарството от което се нуждаеш, не го търси извън себе си"
                                                                                          - Уейн Дайър
За консултация и терапия
Тони Добрев - 0988 71 36 68
Email: dobrevtonicvetanov@gmail.com 
www.tonidobrev.com

Коментари

  1. Филмът само потвърждава това, което преживявам и повтарям от 2 години... И на което лекарите се смееха. Изпитвам на собствен гръб всичко казано в него. Факта, че се оказах правя(гледайки филма) не ми помага особено. Живея в кошмар след тези лекарства.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар