Онлайн терапия? - Защо не!

С навлизането в 21-ви век света се промени. Промениха се автомобилите, промениха се дрехите, промениха се и технологиите. И както казва американският инжинер Винт Сърф "За да разбереш съвременните технологии, не е задължително да бъдеш млад, а да се чувсташ такъв".

С промяната на технологиите се промениха и  комуникациите. Настъпи ерата на мобилността.  На никой вече не му прави впечетление, че би могъл да проведе видео разговор с приятел на другия край на света. И противно на онези меланхолични черно-бели снимки, обикалящи социалните мрежи, от типа на "ех колко беше хубаво миналото, когато бяхме без мобилни телефони" (всъщност малко от хората си спомнят времето, в което се преспъвахме в кабелите на стационарните телефони, опитвайки се да излезем от стаята за да говорим с гаджето). Та противно на онези черно-бели снимки, всички ние се радваме на смартфоните си и както всичко се модернизира, така и терапията започна да става онлайн.

Понякога ме питат, дали онлайн терапията работи, но тук всъщност правилния въпрос е. А защо да не рабти? Разбира се че работи. Е да контакта очи в очи винаги ще си остане по-добрия, но и онлайн терапията не е за подценяване.

Често ми се налага да раборя с хора от други градове, в които няма добър терапевт или пък с българи, които са зад граница. За тях често е непосилно да провеждат терапия, заради езиковата бариера и онлай консултирането остава единствения възможен вариант.

 Смятам, че всеки човек би трябвало да има достъп до психологично консултиране, когато има нужда. Затова винаги се радвам да поговоря с някой, който няма възможност да дойде в кабинета.

"Проявлението на технологиите е твърде голямо за да се игнорира"
-Върнър Виндж
За консултация и терапия
Тони Добрев - 0988 71 36 68
Email: dobrevtonicvetanov@gmail.com 
www.tonidobrev.com

Коментари