Онлайн терапия? - Защо не!

 




С навлизането в 21-ви век света се промени. 
Промениха се автомобилите, промениха се дрехите, промениха се и технологиите. 
И както казва американският инжинер Винт Сърф "За да разбереш съвременните технологии, не е задължително да бъдеш млад, а да се чувсташ такъв".

С промяната на технологиите се промениха и  комуникациите. Настъпи ерата на мобилността.  На никой вече не му прави впечетление, че би могъл да проведе видео разговор с приятел на другия край на света. 
Противно на онези меланхолични черно-бели снимки обикалящи социалните мрежи от типа на "ех колко беше хубаво миналото, когато бяхме без мобилни телефони". Всъщност малко от хората си спомнят времето, в което се преспъвахме в кабелите на стационарните телефони, опитвайки се да излезем от стаята за да говорим с гаджето. 
Та противно на онези черно-бели снимки, всички ние се радваме на смартфоните си и както всичко се модернизира, така и терапията започна да става онлайн.

Понякога ме питат, дали онлайн терапията работи, но тук всъщност правилния въпрос е. А защо да не рабти!? 
Разбира се че работи! 
Е да, контакта очи в очи винаги ще си остане по-добрия, но и онлайн терапията не е за подценяване.

Често ми се налага да раборя с хора от други градове, в които няма добър терапевт или пък със сънародници, които са зад граница, та дори и с немци, за които работеща алтернативна терапия в Германия няма. 
За повечето от тях често е непосилно да провеждат терапия, заради езиковата бариера и непосилните такси  и онлай консултирането остава единствения възможен вариант.

 Смятам, че всеки човек би трябвало да има достъп до психологично консултиране, когато има нужда. Затова винаги се радвам да поговоря с някой, който няма възможност да дойде в кабинета.

"Проявлението на технологиите е твърде голямо за да се игнорира"
-Върнър Виндж





За консултация и терапия
Тони Добрев - 0988 71 36 68
Email: dobrevtonicvetanov@gmail.com 
www.tonidobrev.com

Коментари

  1. Работите уж онлайн а карате хората да идват при вас ,описвате че с хора от чужбина и тях ли ги карате да идват оттам ,или само се рекламирате ,че помагате ,ако можех щях да намеря в града в който съм не да търся по други места доста деликатно отказване направихте уж можело онлайн помагате за всичко не го разбирам това, мислех че може да помогнете но се оказаха те поредния който не иска

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря за обратната връзка.
      Предполагам вие сте жената, която по-рано днес се обади за да поиска помощ за мъжа си.
      Разбира се, че можем и онлайн да работим, но това, което описахте като симптоматика при мъжа ви изисква поне веднъж да го видя лично с очите си.
      Трябва да проверя рефлексите му и координацията му.
      Това няма как да стане по телефона нали!? Все пак става въпрос за здравето на съпругът ви.
      Затова и ви предложих да потърсите, колега от вашия град. Затова и всички колеги на които сте звъняли са ви отказали.

      Поздрави

      Изтриване

Публикуване на коментар