ПОМОЩ, ПАНИК АТАКА!!! - В тази статия ще разгледаме, най-големите митове засягащи едно от най-притеснителните състояния за съвременния човек, а именно паник атаките.

В терапевтичната си практика, често се срещам с хора, които получават или са получавали ПАНИК АТАКИ. Много от тези хора са преглеждали хилядите резултати в Гугъл дълги нощи, с цел да разберат какво не е наред с тях. Защо получават паник атаки, защо изпитват това неприятно сърцебиене, защо изтръпват ръцете им или простичко казано - защо се чувстват зле. П роблемът идва от там, че четейки тези страници и мнения на неизвестни люде, не получават почти никаква информация освен такава, която да ги плаши още и още. Никога сигурно няма да забравя едно момиченце, което дойде при мен и с неспиращ плач ми каза как е прочела, че от нейния проблем се умирало. А имаше само паник атака. Била го прочела в интернет и това разбира се беше лъжа. Л ъжа е също, че от паник атаките се полудява въпреки че, ако вие сте търсили из интернет, може би сте прочели, че на баба ви от селото третата братовчедка на стринкатa на вуйчо и е полудяла от паник атаките.  Слушам подобни истории ден след ден, г

Он-лайн терапия

 
С навлизането в 21-ви век света се промени. 
Промениха се автомобилите, промениха се дрехите, промениха се и технологиите. 
И както казва американският инжинер Винт Сърф "За да разбереш съвременните технологии, не е задължително да бъдеш млад, а да се чувсташ такъв".

С промяната на технологиите се промениха и  комуникациите. Настъпи ерата на мобилността.  На никой вече не му прави впечетление, че би могъл да проведе видео разговор с приятел на другия край на света. 
Противно на онези меланхолични черно-бели снимки обикалящи социалните мрежи от типа на "ех колко беше хубаво миналото, когато бяхме без мобилни телефони". Всъщност малко от хората си спомнят времето, в което се преспъвахме в кабелите на стационарните телефони, опитвайки се да излезем от стаята за да говорим с гаджето. 
Та противно на онези черно-бели снимки, всички ние се радваме на смартфоните си и както всичко се модернизира, така и терапията започна да става онлайн.

Понякога ме питат, дали онлайн терапията работи, но тук всъщност правилния въпрос е. А защо да не рабти!? 
Разбира се че работи! 
Е да, контакта очи в очи винаги ще си остане по-добрия, но и онлайн терапията не е за подценяване.

Често ми се налага да раборя с хора от други градове, в които няма добър терапевт или пък със сънародници, които са зад граница, та дори и с немци, за които работеща алтернативна терапия в Германия няма. 
За повечето от тях често е непосилно да провеждат терапия, заради езиковата бариера и непосилните такси  и онлай консултирането остава единствения възможен вариант.

 Смятам, че всеки човек би трябвало да има достъп до психологично консултиране, когато има нужда. Затова винаги се радвам да поговоря с някой, който няма възможност да дойде в кабинета.

"Проявлението на технологиите е твърде голямо за да се игнорира"
-Върнър Виндж
За консултация и терапия
Тони Добрев - 0988 71 36 68
Email: dobrevtonicvetanov@gmail.com 
www.tonidobrev.com

Коментари

  1. Здравейте! Кога е удобно да се свържа с вас за консултация и евентуално онлайн терапия,защото съм от Варна?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Работя от сутрин до вечер. Може да звъннете в диапазона на 9:00-20:00

    Поздрави
    Т.Добрев

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар